Over Alice

Krijg weer toekomstkriebels en de motivatie
om de juiste stappen te zetten

We ontdekken al je pluspunten
en zetten deze in voor je aandachtspunten. 

Vragen die ik krijg van:

Leidinggevenden die een ‘jonge’ (betrokken) collega zien ‘vastlopen’.

Zij vragen bijvoorbeeld:

 • Een van mijn medewerkers is nog jong maar vanwege haar opleiding wel een ‘senior’ in het team. Zij oogst gemakkelijk tegenwind en kan daar niet goed mee omgaan.
  Wat kan haar helpen?
 • Een vrouwelijke collega krijgt na haar zwangerschapsverlof niet voldoende ‘balans’ tussen werk en privé. Wie kan hierin een rol spelen?
Leidinggevenden die een team aansturen waarin de sfeer voortdurend moeizaam is.

Enkele ‘oudgedienden’ vormen (mogelijk onbewust) een leemlaag. Wat zou voor een doorbraak kunnen zorgen?

Leidinggevenden of medewerkers die voortdurend de dreiging van een uitbarsting (en de emotionele disbalans daarbij) ervaren.

Zij vragen bijvoorbeeld:

 • Tussen enkele collega’s hangt voortdurend spanning en de verwijten zijn weliswaar onderhuids maar zeer doeltreffend. Wat kan hier helpen?
Mensen die voor het eerst een leidinggevende functie hebben:

Zij vragen bijvoorbeeld:

 • Ik ben voor deze functie gevraagd omdat ik in mijn team al vaak ‘vanzelfsprekend’ de leiding nam. Nu blijkt het toch meer en andere taken te ‘vragen’.
  of:
 • Ik begeleid een team waar e.e.a. speelt waar ik zelf beter in thuis wil raken. Wie kan me daarbij helpen?
Leidinggevenden die samen met hun team of afdeling  ‘de markt’ op moeten. En ook zelf moeten ACQUIREREN!

Zij vragen bijvoorbeeld:

 • Samen met mijn team moet ik aan bepaalde resultaten werken die voor ons nieuw zijn. Dat roept spanningen op. Hoe pak ik dat praktisch en tactvol aan? Kunt u daarbij helpen?
 • Als organisatie willen we meer leiderschap ‘tonen’, in casu meer contacten met ondernemers en bedrijven leggen. Hoe werkt dat?
 • Het komt voor ons bij een drukke baan als een extra taak waar we geen ervaring mee hebben. Wie kan ons hierin coachen?
Organisaties die vraaggerichter willen gaan werken:

Dan spelen vaak deze vragen:

 • In het contact met een collega/leidinggevende lijkt ‘oud zeer’ een grote rol te spelen. Dat wordt helaas niet uitgesproken en levert veel spanningen op. Wat is wijs?
 • Bij het samenvoegen van twee teams is de communicatie niet zorgvuldig aangepakt. Met veel spanningen tot gevolg. Kunt u enkele gesprekken begeleiden?
Opleiding / ervaring Alice Hilbers

Mijn achtergrond zijn werkzaamheden in onderwijs (docent, leidinggevende) en bedrijfsleven.

Daarnaast ben ik coach (master)  en mediator en heb ik de studies Nederlandse Taalkunde (RUG) en Bedrijfskunde voor Ondernemers (Erasmus) gevolgd. Deze laatste studie was een project geinitieerd door Pim Fortuyn waarbij 10 Ned. Ondernemers en 10 Hoogleraren gedurende een jaar in 10 bijeenkomsten kennis en ervaring uitwisselden. ‘Via’ een essay waaruit je visie op ondernemerschap bleek, kon je daarvoor geselecteerd worden.

“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them”

~ Albert Einstein ~

Precies daarom is het effectief om bij een vraag of een probleem iemand met ‘frisse ogen’ erbij te betrekken. Als intervisor, communicatiebemiddelaar of als coach.

Meer weten?

Kijk even op deze site naar de verschillende onderwerpen waarbij de coaching van Intercoaches past. En over het zakelijke: er is voor elk traject eerst een kennismakingsgesprek. Vrijblijvend. Daarna volgt een offerte. En dan beslis je in alle rust.

alice@intercoaches.nl

06 51513306

Chat openen