Individuele coaching

Krijg weer toekomstkriebels en de motivatie om de juiste stappen te zetten

Jouw loopbaan. Hoe geef je die vorm?
En wat kun je aan een coach ‘hebben’?

Waar hoor jij thuis?

Dit is iets om over na te denken: hoe wil ik graag mijn werk invullen? Is dat iets waar je zo in ‘rolt’? en dus bij moet blijven?  Een functie die aansluit bij je vooropleiding en waar je dus ‘thuis hoort’? Of is je werk zo’n  belangrijk deel van je leven dat je er bewust over na wilt denken en wat in wilt ‘sturen’? Sommige mensen vinden het doodeng als ze dat lezen, ‘in wilt sturen’, maar het is heel gewoon. Je bent wekelijks een behoorlijk aantal dagen aan het werk, in dienst van een organisatie of voor jezelf (als ondernemer of als ZZP’er) en dus is dit een deel van je leven dat je niet zomaar op zijn beloop wilt laten.

Wat kunnen vragen zijn die bij je opkomen?

1. Ik heb een leuke baan. Ben hier direct na mijn HBO-opleiding gekomen en zit hier nu 5 jaar. Al met al prima maar eigenlijk ken ik het kunstje wel. Volgens mij is het tijd voor een overstap. Maar wat?

2. Mijn leidinggevende vindt dat ik nog meer moet groeien voordat ik in onze eigen organisatie promotie kan maken. Ik heb pas intern gesolliciteerd en ben het NIET geworden. En dat had ik niet verwacht. Ik snap best dat iemand je functioneren heel anders beoordeelt maar toch wringt het. Kortom, ik wil hier graag met een coach over praten en kijken wat bij mij past.

3. In ons bedrijf werk ik in de buitendienst, in het accountteam. Leuk, spannend en goed betaald. Ik werk 5 dagen. Mijn partner en ik hebben besloten om de dagen dat we beiden werken, anders te verdelen en elk vier dagen te werken. Dat komt ongetwijfeld de rust in ons gezin met twee jonge kinderen ten goede. Ik weet nu al dat mijn directeur dat niet waardeert en dat dit veel heisa zal geven. Hoe pak ik dit aan? Is dit ook iets om met een coach te bespreken?

Zijn dit het soort vragen waar jij mee worstelt. Natuurlijk is de jouwe net anders. Maar herken je hierin waarin een coach je van dienst kan zijn?

Je ziet hier vragen staan die steeds met een direct aanleiding te maken hebben. Iemand heeft naar een andere interne functie gesolliciteerd, of ‘zit’ ergens 5 jaar of wil – in overleg met de partner-  het aantal te werken dagen terugbrengen. Vaak zet zo’n situatie je aan het denken. Want zelfs al is er een afspraak met je werkgever dan nog zijn werken en leven (en leven en werken) veel te belangrijk om regelmatig tijd voor te maken. Doen dus!

“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them”

~ Albert Einstein ~

Precies daarom is het effectief om bij een vraag of een probleem iemand met ‘frisse ogen’ erbij te betrekken. Als intervisor, communicatiebemiddelaar of als coach.

Meer weten?

Kijk even op deze site naar de verschillende onderwerpen waarbij de coaching van Intercoaches past. En over het zakelijke: er is voor elk traject eerst een kennismakingsgesprek. Vrijblijvend. Daarna volgt een offerte. En dan beslis je in alle rust.

alice@intercoaches.nl

06 51513306

Chat openen